Habos Pavlova tekercs
Hozzávalók:
Pavlovához:
5 tojásfehérje
300 g cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 púpos evőkanál étkezési keményítő
1 kiskanál ecet (10%)
+ tetejére szeletelt mandula
Krémhez:
5 dl Hulala tejszín (hűtőtt)
2 kanál cukor
1 kávéskanál vaníliacukor
250 g Mascarpone
Elkészítés:
1. Tegyünk egy kancsót a keverőedény fedelére, mérjünk a kancsóba 300 g cukrot öntsük hozzá az 1 cs vaníliás cukrot, és tegyük félre.
2. Tegyük fel a habverőt, majd tegyünk 5 tojásfehérjét és egy csipet sót az üstbe (az üst legyen mindig szárazra törölve, különben nem fog felverődni a tojásfehérje)
3. Verjük fel a tojásfehérjét 5 perc / 4 fokozaton - amikor a 3ik percnél tart a gép - a mérőpohár helyén öntsük a cukrot folyamatosan a habhoz.
4. Vegyük ki a lepkét. Adjuk hozzá még az ecetet és étkezési keményítőt és a spatula segítségével kívülről befelé - 1-2 mozdulattal forgassuk bele a habba.
5.Melegítsük elő a sütőt 200 fokra légkeveréses funkcióra.
6. Egy szilikon lapra 30cmx34cm (ennek hiányában vékonyan olajozzunk ki egy tepsit és béleljük ki sütőpapírral) kanalazzuk rá a pavlova habot és egyengessük el, amíg szépen eloszlik benne. Hintsük meg a mandulapehellyel.
Helyezzük előmelegített sütőbe (légkeveréses 200 C) 8 percre – majd vegyük vissza a sütő hőmérsékletét 140 fokra (légkeveréses) és süssük további 10 percig, vagy míg a habcsók érintésre kemény lesz. A pavlovát kivesszük a sütőből és megfordítjuk - (hogyan? segítek itt: https://youtu.be/OaiD0Dkm62I 3:15 percnél.
Krém:
Mossuk el és töröljük szárazra az edényt. Tegyük fel a habverőt.
A Krémhez verjük fel habosra az előzőleg lehűtött 5 dl Hulala tejszínt 50 mp/4-es fokozaton. Majd adjunk hozzá 2 evőkanál cukrot, 1 kávéskanál vaníliacukrot és 250 g mascarponet és még 20 mp / 2-es fokozaton összekeverjük.
A krémet rákenjük a kihűlt pavlovánkra - megszorjuk friss szederrel és óvatosan feltekerjük.
2-3 órát tároljuk hűtőben szeletelés előtt.
Szeleteléshez használjunk éles kést amit forró vízzel átmosunk, így szép "tiszta" szeletelést kapunk.
Ezt a receptet egy kedves baráti társaságból kaptam - csak átalakítottam thermomixre :)
Jó étvágyat!
Megjegyzések