Pavlova torta

 Pavlova jöhet bármikor, bármilyen mennyiségben :) Egyszerűen nem lehet megunni!

😉
Ahogy én készítem:

Előmelegítem a sütőt 120 fokra
- 330 g cukrot kimérek egy tálba és félreteszem
- felteszem a habverőt
- az üstbe teszek 250 g tojásfehérjét és 2 teáskanál cream of tartart (elhagyható), amit 5 perc // 37 fokon// 3,5 fokozaton felver a thermomix
- a spatulával egy kicsit letolom a habot
- újre jöhet 5 perc // 37 fok // 3,5 fokozat és egy kanállal lassan a kristálycukrot beleszórom (nem egyszerre, mert akkor elnehezedik a hab és összeesik, 5 perc pont elég, hogy a 330 g cukor szép lassan adagolva bele kerüljön és összekeveredjen a már felvert habbal.
- beállítom 1 p // 3as fokozatra és hozzáadok 1 tk ecetet(20%) vagy borecetet , 1 tk vanilia aromát és 2 EK kukoricakeményítőt.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsi közepébe halmozom a habot egy kört alakítva majd a széleket egy hosszú spatulával lentről felfele húzogatom, így alakulnak majd ki a ki csúcsok a tetején.
- 120 fokos előmelegített sütőben 1óra 30 percig sütőm - a sütőben hagyom, mig teljesen kihűl.
Jöhet rá tejszínhab és bármilyen gyümölcs! Mutatós és nagyon finom.
Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aranygaluska

Focaccia - amit könnyen elkészíthetsz, és már aznap tálalhatsz :)

Sült túrótorta epercoulissal