Créme Brulée a'la Tündi
Rém egyszerű recept, mégis elegáns, és nagyon finom és mindig nagy sikere van!
Lássunk is hozzá:
Hozzávalók: 6 db-hoz
- 250g tej (UHT tej 3,5% zsírtartalommal)
- 200 g tejszín (Millis 35%zsírtatalommal)
- 5 tojássárga
- 70 g porcukor
- vaniliaőrlemény
- Tetejére kb 100 g barnacukor (+ szakácsfáklya)
Elkészítés:
1. 250 g tejet mikróban felmelegítünk. (vagy 5 perc/100 fok - Thermomixben - viszont utánna elkell mosni az üstöt és szárazra kell törölni)
2. 70 g cukrot porcukorrá örlünk - 10 mp / 10 fokozaton - a széléről a felcsapódott porcukrot lenyomjuk az edény aljára egy spatula segítségével
3. 5 db tojjássárgát adunk a porcukorhoz majd 30 mp - 3 fokozaton habosra keverjük
4. Adjuk hozzá a tejszínt és 20 mp/ 4 fokozaton elkeverjük
5. Adjuk hozzá a meleg tejet, ízlés szerint vaniliaőrleményt (kb 1 mokkáskanályni) és újra 20 mp/ 4 es fokozaton elkeverjük.
Előmelegítjük a sütőt 120 fokra.
Egy mély tepsibe helyezzük az ovális Ramekin tálkákat (6 db) , beleöntjük a tojásos keveréket. és a tálkák 3/4 ig felöntjük forró vízzel. Óvatosan a sütőbe helyezzük ahol 120 fokon 60 percig elkészül a Créme Bruléé.
Végén rácson hagyjuk langyosra hűlni majd minimum 6 órára hűtőben hűtjük.
Tálalásnál 1 teáskanál barnacukrot szórunk a tetejére és szakácsfáklyával karamelizáljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések