Focaccia - amit könnyen elkészíthetsz, és már aznap tálalhatsz :)


 

Ez a recept - direkt tésztával készül és nem kell napokat várni, hogy egy finom focaccia-t jóízűen elfogyaszthassunk :)

Hozzávalók:

  • 500 g liszt (Caputo Pizzeria, Protein 12,5 g - Metroban, illetve olaszboltokban kapható)
  • 12 g élesztő
  • 1 tk méz (vagy 1 tk sörélesztő)
  • 400 g víz
  • 2 EK extra szűz olívaolaj (Bertolli), + még a hajtogatáshoz és sütéshez... 
  • 2 tk só

Elkészítés:

A lisztet, élesztőt, mézet és vizet a keverőedénybe tesszük és 1 perces dagasztás programot kiválasztjuk.

Tegyük még hozza az olívaolajat és sót és még 1 perces dagasztás következik. 

Egy lágy tésztát kapunk. 

Egy kelesztőtál aljába öntsünk egy ki olívát majd a tésztát tegyük át a kelesztőtálba, és pihentessük 30 percig.

Egy spatulával átforgatjuk, locsolunk rá egy kis olívaolajat majd hagyjuk 1 órán keresztül pihenni. Ekkora már szép buborékokat keletkeznek a tésztában.

Egy tepsi aljára öntsünk bőven olívaolajat és tegyük rá a tésztát és az olivaolajban is végezzük el a hajtogatást. Majd egy frissentartó fóliával takarjuk le és hagyjuk 35-40 percet pihenni. 

Az utolsó 10 percben melegítsük elő a sütőt 250 fokra és a rácsot tegyük a legalsó sínre.

A tésztát bátran nyomkodjuk át az újjainkkal, végén öntsünk rá még olívaolajat és nagyszemű sóval szórjuk meg. 

250 fokon, 20 percig sütjük. 

Végén a focacciat tegyük egy rácsra és ott hagyjuk kihűlni. 

Ketté szeljük és kívánság szerint szendvicset készítünk.

Jó étvágyat. 

A recepetet innen vettem, és átalakítottam thermomixre:

The EASIEST SAME DAY FOCACCIA that really ANYONE can make


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aranygaluska

Sült túrótorta epercoulissal