Focaccia - amit könnyen elkészíthetsz, és már aznap tálalhatsz :)
Ez a recept - direkt tésztával készül és nem kell napokat várni, hogy egy finom focaccia-t jóízűen elfogyaszthassunk :)
Hozzávalók:
- 500 g liszt (Caputo Pizzeria, Protein 12,5 g - Metroban, illetve olaszboltokban kapható)
- 12 g élesztő
- 1 tk méz (vagy 1 tk sörélesztő)
- 400 g víz
- 2 EK extra szűz olívaolaj (Bertolli), + még a hajtogatáshoz és sütéshez...
- 2 tk só
Elkészítés:
A lisztet, élesztőt, mézet és vizet a keverőedénybe tesszük és 1 perces dagasztás programot kiválasztjuk.
Tegyük még hozza az olívaolajat és sót és még 1 perces dagasztás következik.
Egy lágy tésztát kapunk.
Egy kelesztőtál aljába öntsünk egy ki olívát majd a tésztát tegyük át a kelesztőtálba, és pihentessük 30 percig.
Egy spatulával átforgatjuk, locsolunk rá egy kis olívaolajat majd hagyjuk 1 órán keresztül pihenni. Ekkora már szép buborékokat keletkeznek a tésztában.
Egy tepsi aljára öntsünk bőven olívaolajat és tegyük rá a tésztát és az olivaolajban is végezzük el a hajtogatást. Majd egy frissentartó fóliával takarjuk le és hagyjuk 35-40 percet pihenni.
Az utolsó 10 percben melegítsük elő a sütőt 250 fokra és a rácsot tegyük a legalsó sínre.
A tésztát bátran nyomkodjuk át az újjainkkal, végén öntsünk rá még olívaolajat és nagyszemű sóval szórjuk meg.
250 fokon, 20 percig sütjük.
Végén a focacciat tegyük egy rácsra és ott hagyjuk kihűlni.
Ketté szeljük és kívánság szerint szendvicset készítünk.
Jó étvágyat.
A recepetet innen vettem, és átalakítottam thermomixre:
The EASIEST SAME DAY FOCACCIA that really ANYONE can make
Megjegyzések