Hideg Őszibarack krémleves
Hideg Őszibarack krémleves, tejszínhab rózsán, karamellizált barackszelettel, pirított mandulával…. Úgy Tündi módra
Recept:
6-8 őszibarackot meghámozunk, magját eltávolítjuk, szeletelve az üstbe rakjuk. 2 kanál citromlé, 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék és 100 g víz kerül még a barackokra.
8 perc / 90 fok/ 2es fokozaton főzzük.
Turmixoljuk 20 mp / 8-as fokozaton.
A felcsapódott sűrítményt a spatula segítségével az üst aljára toljuk. Belemérünk még 300 g görögjohgurtot, 1 dl tejet, 4 evőkanál cukrot (vagy ennek a megfelelőjét édesítőszerben) majd 30 mp / 5-10 fokozatig emelve krémesítjük. - 3-4 órára a hűtőbe tesszük - de legjobb ha előző nap elkészítjük.
Tálaláshoz: egy barackot vágjunk szeletekre. Egy serpenyőbe tegyünk porcukrot és rá a barackszeleteket. Amikor kezd karamellizálódni fordítsuk meg egy villával óvatosan. Ha már mindkét oldalán látszanak a karamell csíkok - szedjük ki egy tányérra. Ugyanebbe az edénybe még szórjunk szeletelt mandulát és kavarjuk át a barackos karamellben. Majd szedjük a barackszeletek mellé. Tálalhatjuk még tejszínhabbal is.
Jó étvágyat!
Megjegyzések