Fokhagymás-vajas háromszögek

HOZZÁVALÓK



  •  8 gerezd fokhagyma (nagy gerezdek)
  •  220 vaj, szobahőmérsékletű, darabokra vágva
  •  1 egész tojás és 1 tojássárgája
  •  2,5 tk só
  •  40 g friss élesztő 
  •  320 g tej
  •  1 tk cukor
  •  650 g liszt, plusz a nyújtáshoz (Nagyi Titka)
  •  160 g olaj

ELKÉSZÍTÉS
1. Tegyünk 8 gerezd fokhagymát a keverőedénybe, és aprítsuk 10 mp/7-es fokozaton
A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatulával toljuk le az edény aljára.
2. Adjunk hozzá 220 g szobahőmérsékletű vajat, 1 tojássárgáját és 1 tk sót, és keverjük 15mp/6-os fokozaton.
3. Helyezzük be a habverő lepkét és habosítsuk 20 mp/3-as fokozaton. Vegyük ki a habverő lepkét. Szedjük ki egy tálba a fokhagymásvajat és tegyük félre alkalmazásig.
4. Tegyünk 320g  tejet, 40 g élesztőt, 1 tk cukrot a keverőedénybe, majd melegítsük  2 p/37 °C /2-es fokozaton.
5. Adjunk hozzá 650 g lisztet, 160 g olajat, 1 egész tojást,  1,5 tk sót és dagasszuk 3p/fokozaton. Vegyük ki egy kelesztőtálba a tésztát és pihentessük a hűtőbe 1 órán át.
6. Ezután helyezzük a tésztát lisztezett nyújtólapra és osszuk 4 egyenlő darabra.
7. Lisztezett felületen sodrófával nyújtsuk ki mindegyik tésztadarabot  négyzetlappá (kb. 40*15 cm). Kenjük meg a tészta lapokat a fokhagymás vajas krémmel, 4 evőkanálnyit meghagyva a következő lépéshez.
8. Tekerjük fel mind a 4 tésztalapot mintha piskótatekercset készítenénk, majd a tetejét is kenjük le a megmaradt vajjal.


9.Vágjuk fel a tekercseket kb. 14 db háromszög formára úgy, hogy kissé ferdén helyezzük el a tekercsre a kést előszőr jobbra majd balra  így háromszögeket formázva.



10. Helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe a háromszögeket.

11. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
12. Süssük 180°C-on - 20 percig.

Másnap is finom omlós marad, HA marad! :) 


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aranygaluska

Focaccia - amit könnyen elkészíthetsz, és már aznap tálalhatsz :)

Sült túrótorta epercoulissal