Lekváros bukta

 Mihez is kezdjen neki az asszony este 6kor munkaidő után? Hát Lekváros buktának



😊 A thermomixszel gyerekjáték – mivel gyönyörűen dagaszt, majd a kelesztő tálban megkell – formázom és egy kis pihi után már sül is. Nem nehéz kelesztett tésztákkal igy dolgozni, csak meg kell nekik az időt adni.
Hozzávalók & elkészítés:
3 dl tejet,
3 evőkanál cukrot,
25 g élesztőt az üstbe teszünk – majd 2 perc/ 37 fok/ 2-es fokozat
Jöhet 600 g liszt (én Kalács lisztet használtam – Nagyi titka) – 1 tojás, 2 tojássárgája, 60 g puha vaj, csipet só – 6 perc – Dagasztás program.
Egy kelesztő tálba tesszük (én Tupperwaret használok) – és 30 percig kelni hagyjuk vagy míg duplájára nő. Óvatosan kiborítjuk egy nyújtó lapra és 60X 30 cm téglalapot nyújtunk. Ezt hosszában elfelezzük, majd minkét részt 6-6 db vágjuk. Mindegyikre helyezzünk 1 kanál lekvárt (szilva, barack, eper) majd tekerjük fel. Egy kivajazott formában rakjuk szorosan egymás mellé. Még pihentessük 30 percig. A megkelt buktákat 1 felvert tojással megkenjük.
170 fokos légkeveréses sütőben (vagy 180 fok alsó-felső) süssük 20-25 percet – a sütő erősségétől függően, míg teteje szép aranyszínű lesz. Nekünk nagyon ízlik – remélem nektek is.
Jó étvágyat!
PS: Elkészítetettem a vajat és a visszamaradt íróval helyettesítettem a 3 dl tejet.








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aranygaluska

Focaccia - amit könnyen elkészíthetsz, és már aznap tálalhatsz :)

Sült túrótorta epercoulissal