Ananászos répatorta
Finom répatortát ritkán ettem, legfeljebb USAban ízlett, ott valahogy hagyomány már a finomrépa torta az asztalon. Ez viszont annyira megtetszett az egész családnak, hogy nemcsak húsvétkor készítjük. Finom, ízletes :)
HOZZÁVALÓK
Torta
· 100 g
növényi olaj, plusz a kenéshez
· 200 g
liszt, plusz a formába
· 170 g
sárgarépa meghámozva,
· darabolva,
plusz vékonyra
· szeletelve/hámozva
a díszítéshez
· 200 g cukor
· 2 nagy
tojás
· 1 tk
sütőpor
· 1 tk
szódabikarbóna
· 1 tk őrölt
fahéj
· 1⁄4 tk só
· 1 tk őrölt
szerecsendió
· 225 g
ananászkonzerv darabolva,
· lecsepegve
vagy
· 225 g
ananász darabolva
Krémsajtos
cukormáz
· 85 g
krémsajt
· 30 g
szobahőmérsékletű vaj
· 2-3 tk
citromlé vagy 2-3 tk ananászlé
· 200 g
porcukor
· 1 tk őrölt
szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
Torta
1. Melegítse elő a sütőt 200°C-ra. Egy sütőformát (23 cm x 23 cm)
vajazzon és lisztezzen ki, majd tegye félre.
2. Tegye a sárgarépát a keverőedénybe, és aprítsa 5mp/5-ös
fokozaton. Spatulával kaparja le a keverőedény oldalát.
.
3. Adja hozzá a cukrot, az olajat, a tojást, a lisztet, a sütőport, a
szódabikarbónát, a fahéjat, a sót és a szerecsendiót, és keverje
20mp/4-es fokozaton. Spatulával kaparja le a keverőedény
oldalát.
4. Adja hozzá az ananászt, és keverje Turbó/2mp/2-3
alkalommal, amíg el nem keveredik az ananász. Tegye át az
előkészített tepsibe, és süsse 30-35 percig, majd végezzen
tűpróbát. Hagyja kihűlni, mielőtt kiveszi a tepsiből. Közben
megtisztísa meg a keverőedényt és készítse el a cukormázat.
Krémsajtos cukormáz
5. Helyezze a krémsajtot, a vajat és a citromlevet vagy az
ananászlevet a keverőedénybe, és turmixolja 30mp/4-es
fokozaton. Spatulával kaparja le a keverőtál oldalát.
6. Adja hozzá a porcukrot és a szerecsendiót, majd 20mp/4-es
fokozaton keverje simára. Kenje meg cukormázzal a kihűlt
tortát, díszítse sárgarépa fürtökkel és tálalja.
Jó étvágyat!
Megjegyzések