Ananászos répatorta



Finom répatortát ritkán ettem, legfeljebb USAban ízlett, ott valahogy hagyomány már a finomrépa torta az asztalon. Ez viszont annyira megtetszett az egész családnak, hogy nemcsak húsvétkor készítjük. Finom, ízletes :) 

HOZZÁVALÓK

Torta

·      100 g növényi olaj, plusz a kenéshez

·      200 g liszt, plusz a formába

·      170 g sárgarépa meghámozva,

·      darabolva, plusz vékonyra

·      szeletelve/hámozva a díszítéshez

·      200 g cukor

·      2 nagy tojás

·      1 tk sütőpor

·      1 tk szódabikarbóna

·      1 tk őrölt fahéj

·      1⁄4 tk só

·      1 tk őrölt szerecsendió

·      225 g ananászkonzerv darabolva,

·      lecsepegve vagy

·      225 g ananász darabolva

Krémsajtos cukormáz

·      85 g krémsajt

·      30 g szobahőmérsékletű vaj

·      2-3 tk citromlé vagy 2-3 tk ananászlé

·      200 g porcukor

·      1 tk őrölt szerecsendió

 

ELKÉSZÍTÉS

Torta

1. Melegítse elő a sütőt 200°C-ra. Egy sütőformát (23 cm x 23 cm)

vajazzon és lisztezzen ki, majd tegye félre.

2. Tegye a sárgarépát a keverőedénybe, és aprítsa 5mp/5-ös

fokozaton. Spatulával kaparja le a keverőedény oldalát.

.

3. Adja hozzá a cukrot, az olajat, a tojást, a lisztet, a sütőport, a

szódabikarbónát, a fahéjat, a sót és a szerecsendiót, és keverje

20mp/4-es fokozaton. Spatulával kaparja le a keverőedény

oldalát.

4. Adja hozzá az ananászt, és keverje Turbó/2mp/2-3

alkalommal, amíg el nem keveredik az ananász. Tegye át az

előkészített tepsibe, és süsse 30-35 percig, majd végezzen

tűpróbát. Hagyja kihűlni, mielőtt kiveszi a tepsiből. Közben

megtisztísa meg a keverőedényt és készítse el a cukormázat.

Krémsajtos cukormáz

5. Helyezze a krémsajtot, a vajat és a citromlevet vagy az

ananászlevet a keverőedénybe, és turmixolja 30mp/4-es

fokozaton. Spatulával kaparja le a keverőtál oldalát.

6. Adja hozzá a porcukrot és a szerecsendiót, majd 20mp/4-es

fokozaton keverje simára. Kenje meg cukormázzal a kihűlt

tortát, díszítse sárgarépa fürtökkel és tálalja.


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aranygaluska

Focaccia - amit könnyen elkészíthetsz, és már aznap tálalhatsz :)

Sült túrótorta epercoulissal