Édesapám mindig úgy becézett kiskoromban, hogy én vagyok az ő Aranygaluskája, Túróspuliszkája Lehet ezért is az egyik kedvencem az Aranygaluska? Nem tudom, de tény, hogy gyorsan elkészül és mindig megállja a helyét, akár hétköznapi, akár ünnepi asztalon. Hozzávalók: Tésztához: 300 g liszt (NagyiTitka Kelt tészta süteménylisztet ajánlom) 3 tojássárga 200 g tej 25 g élesztő 50 g vaj 1 EK cukor csipetnyi só Még szükséges: 150 g dió 75 g cukor 75 g margarin (olvasztott) 1. 200 g tejet kimérünk a keverőedénybe, ebbe teszünk 25 g élesztőt majd 2 perc/37 fok/2-es fokozaton felmelegítjük. 2. Jöhet a többi hozzávaló: 300 g liszt, 3 tojássárga, 1 EK cukor, egy csipet só, 50 g szobahőmérsékelű (lágy, de nem olvasztott) vaj. Jöhet a dagasztás funkció / 4 perc. 3. Addig előkészítünk egy kelesztőtálat, aljára szórunk egy kis lisztet, majd ebbe helyezzük a tésztát a dagasztás program lejárta után. Kb 15-20 perc míg duplájára nő (függ hőmérséklettől, páratartalomtól stb.) Használhatjuk a thermom...
Megjegyzések