Márványkuglóf


 

Összetevők

  • 300 g vaj

  • 370 g liszt

  • 280 g kristálycukor
  • 1 tk vaníliás cukor, házi készítésű
    vagy ½ tk vanília kivonat, természetes
  • 1 csipet só
  • 5 tojás
  • 1 ek sütőpor (15 g)
  • 70 g tej
  • 30 g kakaópor


  1. Melegítse elő a sütőt 180°C-ra. Vajazza és lisztezze ki a kuglóf formát (Ø 22-24 cm), és tegye félre. (vagy használhat szilikon sütőformát)
  2. Tegye a vajat a keverőedénybe, és keverje 40 mp/fokozat 5.
  3. Adjon hozzá 250 g cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojásokat, a lisztet, a sütőport és 40 g tejet a keverőedénybe, és keverje a spatula segítségével 40 mp/fokozat 5. Szedje a tészta keverék felét az előkészített kuglóf formába, a másik felét a keverőedényben hagyva.
  4. Adja hozzá a kakaóport, a maradék 30 g cukrot és a maradék 30 g tejet, és keverje 5 mp/fokozat 5. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatulával tolja le az edény aljára.
  5. Keverje további 5 mp/fokozat 5.
  6. Szedje a kakaós masszát a kuglóf formába. A márványos mintázathoz forgassa össze a két réteget egy villával. Süsse 50-60 percig (180°C-on). Hagyja hűlni a formában kb. 15 percig, mielőtt tálra teszi, hogy teljesen kihűljön. Szeletelje fel, és tálalja.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aranygaluska

Focaccia - amit könnyen elkészíthetsz, és már aznap tálalhatsz :)

Sült túrótorta epercoulissal