Krémes paradicsomleves
Összetevők
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 g hagyma
- 30 g vaj vagy olivaolaj
- 700 g paradicsom félbe vágva vagy paradicsom konzerv
- 70 g paradicsompüré
- 1 tk só
- 1 tkcukor
- 1 tk szárított oregánó
- 500 g víz
- 1 leveskocka
- 100 g tejszín
- 4 bazsalikomlevél
- 1 szár friss petrezselyemlevél
Az elkészítés lépései:
- Tegye a fokhagymát, 50 g hagymát a keverőedénybe majd aprítsa 3 mp/fokozat 5on
- A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára
- Adja hozzá a 30 g vaj vagy olivaolajat ls dinsztelje 3 p/120°C/fokozat 1
- Adja hozzá 700 g paradicsom félbe vágva vagy paradicsom konzervet, 70 g paradicsompürét, sót, cukrot, szárított oregánot, majd 5 mp/fokozat 5 on.
- Adja hozzá a 500 g vízet, leveskockát, és főzze 15 p/100°C/fokozat 2on
- Adja hozzá a 100 g tejszínt, bazsalikom leveleket, petrezselyemleveleket és turmixolja, 1 p/fokozat 4-8 as fokozatosan emelve a sebességet.
- Tálalja melegen.
Megjegyzések