Krémes paradicsomleves

 

Összetevők

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 g hagyma
  • 30 g vaj vagy olivaolaj
  • 700 g paradicsom félbe vágva vagy paradicsom konzerv
  • 70 g paradicsompüré
  • 1 tk só
  • 1 tkcukor
  • 1 tk szárított oregánó
  • 500 g víz
  • 1 leveskocka
  • 100 g tejszín
  • 4 bazsalikomlevél
  • 1 szár friss petrezselyemlevél
  • Az elkészítés lépései:

    1. Tegye a fokhagymát, 50 g hagymát a keverőedénybe majd aprítsa 3 mp/fokozat 5on
    2. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára
    3. Adja hozzá a 30 g vaj vagy olivaolajat ls dinsztelje 3 p/120°C/fokozat 1
    4. Adja hozzá 700 g paradicsom félbe vágva vagy paradicsom konzervet, 70 g paradicsompürét, sót, cukrot, szárított oregánot, majd 5 mp/fokozat 5 on.
    5. Adja hozzá a 500 g vízet, leveskockát, és főzze 15 p/100°C/fokozat 2on
    6. Adja hozzá a 100 g tejszínt, bazsalikom leveleket, petrezselyemleveleket és turmixolja, 1 p/fokozat 4-8 as fokozatosan emelve a sebességet.
    7. Tálalja melegen.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aranygaluska

Focaccia - amit könnyen elkészíthetsz, és már aznap tálalhatsz :)

Sült túrótorta epercoulissal