Indiai kalácspuding

 


hozzávalók

  • 40 g Pisztácia (natúr)
  • 40 g szultán mazsola
  • 350 g tej
  • 60 g cukor
  • 1 teáskanál őrölt kardamom
  • 50 g vaj  
  • 400 g foszlós fonott kalács (2 db)
  • 150 g tejszín(kb. 48 %)
  • 3 Tojás

Elkészítés

1.       Tegyen 40 g pisztáciát a keverőedénybe, majd aprítsa: 2 mp/6 fokozaton, öntse egy tálba.

2.       Helyezze a tálat, amiben a darált pisztácia van, a keverőedény fedelére, mérjen 40 g szultána mazsolát és a tálat tegye félre.

3.       Öntse a tejet, cukrot és kardamomt a keverőtálba, és melegítse 5 percig/80 °C/2. fokozaton. Ez idő alatt kenjen meg egy sütőedényt (kb. 22 x 30 cm), szeletelje majd kenje meg a kalács szeleteket vajjal.

4.       Rétegezze a sütőedénybe a vajas kalács szeleteket, mintha tetőcserép mintát alkotna és egy kanál segítségével egyenletesen szórja meg a mazsola-pisztácia keveréket a szeletek között. Öntse rá a kardamonos-cukros tejet. 

5.        Tegye a tejszínt és a tojásokat a keverőtálba, melegítse 2 percig/80°C/2. fokozaton, és egyenletesen öntse rá a kenyérszeletekre, vigyázva, hogy az összes szeletet befedje. Hagyja 10 percig pihenni.  Ez idő alatt melegítse elő a sütőt 180°C-ra.

6.       Süsse az indiai kalácspudingot 25-30 percig (180°C) ropogósra, és tálalja melegen.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aranygaluska

Focaccia - amit könnyen elkészíthetsz, és már aznap tálalhatsz :)

Sült túrótorta epercoulissal