Indiai kalácspuding
hozzávalók
- 40 g Pisztácia (natúr)
- 40 g szultán mazsola
- 350 g tej
- 60 g cukor
- 1 teáskanál őrölt kardamom
- 50 g vaj
- 400 g foszlós fonott kalács (2 db)
- 150 g tejszín(kb. 48 %)
- 3 Tojás
Elkészítés
1. Tegyen 40 g pisztáciát a keverőedénybe, majd aprítsa: 2 mp/6 fokozaton, öntse egy tálba.
2. Helyezze a tálat, amiben a darált pisztácia van, a keverőedény fedelére, mérjen 40 g szultána mazsolát és a tálat tegye félre.
3. Öntse a tejet, cukrot és kardamomt a keverőtálba, és melegítse 5 percig/80 °C/2. fokozaton. Ez idő alatt kenjen meg egy sütőedényt (kb. 22 x 30 cm), szeletelje majd kenje meg a kalács szeleteket vajjal.
4. Rétegezze a sütőedénybe a vajas kalács szeleteket, mintha tetőcserép mintát alkotna és egy kanál segítségével egyenletesen szórja meg a mazsola-pisztácia keveréket a szeletek között. Öntse rá a kardamonos-cukros tejet.
5. Tegye a tejszínt és a tojásokat a keverőtálba, melegítse 2 percig/80°C/2. fokozaton, és egyenletesen öntse rá a kenyérszeletekre, vigyázva, hogy az összes szeletet befedje. Hagyja 10 percig pihenni. Ez idő alatt melegítse elő a sütőt 180°C-ra.
6.
Süsse az indiai kalácspudingot 25-30 percig (180°C) ropogósra, és tálalja melegen.
Megjegyzések