Joghurtos házi kenyér
Hozzávalók:
240 g víz 1/4 kocka élesztő (10 g) 350 g BL80 as fehér kenyérliszt és még egy kicsit feldolgozásra 150 g Graham liszt 100 g natúr joghurt 2 teáskanál só 1 teáskanál méz 1 teáskanál sörélesztő pehely 2 evőkanál balzsamecet, könnyűElőkészítés
Adjunk vizet és élesztőt a keverőedényhez, és melegítsük 3 percig/37°C/1. szakasz. Ez idő alatt egy tál aljába szórjunk lisztet.
Adjunk hozzá kenyér lisztet, grahamlisztet, joghurtot, sót, mézet, sörpehelyélesztőt és balzsamecetet a keverőedényhez, és válasszuk ki a dagasztó programot/4 perc.
Tegyük a tésztát az előkészített kelesztő tálba, szórjuk meg liszttel, és hagyjuk meleg helyen 30 percig órán át kelni.
Tegye a tésztát egy lisztezett munkafelületre, hajtsa össze többször, és formáljon egy cipót. Helyezze a kenyeret az előkészített római edénybe, szórja meg liszttel és vagdossa be. Melegítse elő a sütőt 220 fokra.Tegye fel a római tál fedelét, helyezze az edényt sütő legalacsonyabb sínjére, és süsse 50 percig (220 °C). Óvatosan távolítsa el a római edény fedelét, és süsse a kenyeret 5 percig fedél nélkül (220 °C), Óvatosan vegye ki az edényből, és hagyja kihűlni egy tortarácson.
Jó étvágyat!
Videó is készült róla, itt megnézhető:
Megjegyzések