Bagett burgonyapehellyel
Összetevők
- 400 g BL 80as kenyérliszt
- 1 púpos TK só
- 2 EK burgonyapehely
- 2 EK olaj
- 50 ml tej
- 200 ml víz
- 25 g friss élesztő
- 1 TK cukor
Az elkészítés lépései
- Tegye 200 ml vízet, 50 ml tejet, 25 g friss élesztőt, 1 TK cukrot a keverőedénybe és melegítse 2 p/37°C/fokozat 2
- Tegye 400 g BL 80as kenyérlisztet, 2 EK burgonyapehelyt, 2 EK olajat és 1 púpos TK sót a keverődedénybe majd Dagasztás /4 p percet.
- Szedje ki a tésztát a kelesztőtálba és pihentesse 30 percet. Hintse meg a gyúrólapot liszttel, és fordítsa rá a tésztát. Vágja 3 egyforma darabra és gömbölyítse egyenként - majd a cipókat takarja le és 10 percig pihentesse.
- A megkelt cipókból formázza meg a bagetteket. Tegye rá a bagettformára és tegyen rá egy konyharuhát vizzel megspriccelve. Kelessze még 30 percig. Az utolsó 10 percben egy éles késsel vágja be a bagetteket 3-3 helyen majd melegítse elő a sütőt 220°C-ra.
- A bagetteket 23 perc alatt, 220 fokon süsse készre. Rácsra tegye hűlni, majd permetezze le kevés hideg vízzel, hogy héjuk szép fényes legyen.
- Elkészítéséről videó is készült amit meglehet nézni itt: Bagett burgonyapehellyel
Megjegyzések