Bagett burgonyapehellyel

 


Összetevők

  • 400 g BL 80as kenyérliszt
  • 1 púpos TK só
  • 2 EK burgonyapehely
  • 2 EK olaj
  • 50 ml tej
  • 200 ml víz
  • 25 g friss élesztő
  • 1 TK cukor
  • Az elkészítés lépései

    1. Tegye 200 ml vízet50 ml tejet,  25 g friss élesztőt, 1 TK cukrot a keverőedénybe és melegítse 2 p/37°C/fokozat 2
    2. Tegye 400 g BL 80as kenyérlisztet2 EK burgonyapehelyt, 2 EK olajat és 1 púpos TK sót a keverődedénybe majd  Dagasztás /4 p percet.
    3. Szedje ki a tésztát a kelesztőtálba és pihentesse 30 percet. Hintse meg a gyúrólapot liszttel, és fordítsa rá a tésztát. Vágja 3 egyforma darabra és gömbölyítse egyenként - majd a cipókat takarja le és 10 percig pihentesse.
    4. A megkelt cipókból formázza meg a bagetteket. Tegye rá a bagettformára és tegyen rá egy konyharuhát vizzel megspriccelve. Kelessze még 30 percig. Az utolsó 10 percben egy éles késsel vágja be a bagetteket 3-3 helyen majd  melegítse elő a sütőt 220°C-ra.
    5. A bagetteket 23 perc alatt, 220 fokon  süsse készre. Rácsra tegye hűlni, majd permetezze le kevés hideg vízzel, hogy héjuk szép fényes legyen.
  • Elkészítéséről videó is készült amit meglehet nézni itt: Bagett burgonyapehellyel

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aranygaluska

Focaccia - amit könnyen elkészíthetsz, és már aznap tálalhatsz :)

Sült túrótorta epercoulissal