Húsvéti tulipán tojáskrémmel töltve


 

HOZZÁVALÓK

·      150 g túró, min. 40% zsírtartalom

·      1 ek mustár

·      1⁄2 tk finom só

·      3 ek ecetes torma

·      20-30 szál friss metélőhagyma,

karikákra vágva

·      7-8 kemény tojás

·      friss fűszernövények a díszítéshez

·      friss reszelt torma a díszítéshez

·   zöldhagyma (tulipán szárhoz)

 

ELKÉSZÍTÉS

1. Főzze meg a tojást 14 perc alatt,ahogy a Cookido ajánlja. 8 tojáshoz használja a Varoma tálat: Főtt tojás - Cookidoo® – a Thermomix® receptek hivatalos online receptkönyvtára

2. Tegye a túrót, a mustárt, a sót, a tormát és a metélőhagymát a

keverőedénybe, és keverje 10mp/3,5-ös fokozaton.

3. A tojásfehérjét óvatosan vágja keresztbe és vegye kis a tojássárgáját.

Adja a krémhez a főtt tojás sárgákat és keverje 8mp/3-as

fokozaton, majd adja a krémhez, ízlés szerint szórja meg friss kaporral, petrezselyemmel, snidlinggel, és friss reszelt tormával. 

4. "Tulipánok elkészítése. A főtt tojásfehérjét töltse meg a krémmel, majd a zöldhagymát helyezze "szárként" el.

Tipp:

Amennyiben nem a tulipánt szeretné elkészíteni, akkor a csak 4 főtt tojásra lesz szükség amit félbe vágva kell majd krémhez adni a 2-es lépésnél.

 Ez nagyon finom pl bagett szeleteket vagy pirítoson



Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aranygaluska

Focaccia - amit könnyen elkészíthetsz, és már aznap tálalhatsz :)

Sült túrótorta epercoulissal