Húsvéti tulipán tojáskrémmel töltve
HOZZÁVALÓK
· 150 g túró,
min. 40% zsírtartalom
· 1 ek mustár
· 1⁄2 tk
finom só
· 3 ek ecetes
torma
· 20-30 szál
friss metélőhagyma,
karikákra
vágva
· 7-8 kemény tojás
· friss
fűszernövények a díszítéshez
· friss
reszelt torma a díszítéshez
· zöldhagyma (tulipán szárhoz)
ELKÉSZÍTÉS
1. Főzze meg a tojást 14 perc alatt,ahogy a Cookido ajánlja. 8 tojáshoz használja a Varoma tálat: Főtt tojás - Cookidoo® – a Thermomix® receptek hivatalos online receptkönyvtára
2. Tegye a túrót, a mustárt, a sót, a tormát és a metélőhagymát a
keverőedénybe, és keverje 10mp/3,5-ös fokozaton.
3. A tojásfehérjét óvatosan vágja keresztbe és vegye kis a tojássárgáját.
Adja a krémhez a főtt tojás sárgákat és keverje 8mp/3-as
fokozaton, majd adja a krémhez, ízlés szerint szórja meg friss kaporral, petrezselyemmel, snidlinggel, és friss reszelt tormával.
4. "Tulipánok elkészítése. A főtt tojásfehérjét töltse meg a krémmel, majd a zöldhagymát helyezze "szárként" el.
Tipp:
Amennyiben nem a tulipánt szeretné elkészíteni, akkor a csak 4 főtt tojásra lesz szükség amit félbe vágva kell majd krémhez adni a 2-es lépésnél.
Ez nagyon finom pl bagett szeleteket vagy pirítoson
Jó étvágyat!
Megjegyzések