Lasagne

 






Hozzávalók

  • 130 g Parmezán, darabokban

Bolognai szósz

  • 200 g Sárgarépa
  • 200 g Zeller, 
  • 1 Vöröshagyma (kb. 60 g), 
  • 1 Fokhagyma szegfűszeg
  • 50 g Olívaolaj
  • 500 g Darált marha hús (vagy vegyes sertés-marha)
  • 150 g vörösbor
  • 1 darabolt paradicsom konzerv(400 g)
  • 100 g paradicsompüré
  • 2 teáskanál só
  • 1 ¼ teáskanál fekete bors, őrölt
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál bazsalikom, szárított
  • 2 db Babérlevél

Béchamel szósz és befejezés

  • 650 g tej
  • 50 g vaj,
  • 60 g liszt
  • ½ teáskanál só
  • 2 csipet bors
  • 2 csipet szerecsendió
  • 250 g Lasagna lapok (kb. 12 lemez, 10 x 20 cm)
  • Elkészítés

    1. 1.Teygük a parmezánsajtot a keverőtálba, aprítsuk 10 másodpercig/10-es fokozaton, majd öntsük egy másik tálba.

    Bolognai szósz

    1. 2. Tegyük a sárgarépát, zellert, hagymát, fokhagymát és olajat a keverőtálba, majd aprítsuk 6 másodpercig/5-ös sebességgel, és pirítsuk 5 percig/120 °C-on/2. lépés.
    2. 3. Adjuk hozzá a darált húst, óvatosan keverjük át egy spatulával, és pirítsuk 10 percig./120°C/visszaforgató/1. fokozaton. 
    3. 4. Adjunk hozzá bort, paradicsomot, paradicsompürét, sót, borsot, cukrot, bazsalikomot és babérlevelet, egyszer keverjük össze a spatulával, helyezzük a pároló kosarat a keverőtál fedelére fröccsenésvédőként a mérőpohár helyett, és főzzük 15 percig/100°Cvisszaforgató/fakanál fokozaton. Keverjük össze újra a spatulával, ízesítsük ízlés szerint, távolítsuk el a babérleveleket. Öblítsük el a keverőtálat.

    Béchamel szósz és befejezés

    1. 5. Adjunk hozzá tejet, vajat, lisztet, sót, borsot és szerecsendiót a keverőtálba, és melegítsük 9 percig/100 °C/4. fokozaton. Ez idő alatt előmelegítjük a sütőt 200 ° C-ra, és kevés olajat teszünk a sütőedény aljára (20 x 25 x 6 cm).
    2. 6. Tegyünk 80 g zúzott parmezánsajtot a keverőtálba, és keverjük 30 másodpercig/3. fokozaton
    3. 7. Először adjunk hozzá egy vékony réteg bolognai mártást a sütőedényhez. Helyezzünk egy réteg lasagna lemezt, tegyünk rá másik vékony réteg bolognai mártást, majd béchamel mártást. Ismételje meg ezeket a rétegeket, amíg az összes összetevőt el nem fogy. Az utolsó rétegnek béchamel mártásnak kell lennie. Végül szórjuk rá a maradék zúzott parmezán sajtot. 
    4. Süssük a lasagnát 30-35 percig (200 ° C), vegyük ki a sütőből, hagyjuk pihenni 5 percig,  szeleteljük és tálaljukforrón

    5. Tipp az elkészítési folyamatban
    6. Mentsd el a Cookido felületen a könyvjelzők közé:
    7.  Lasagna - Cookidoo® – a hivatalos Thermomix® receptportál 
    8. Amennyiben a német nyelv gondot okoz, akkor kövesd a fenti lépéseket - viszont az elmentett lépések a Thermomixben segítenek  a gyorsabb elkészítésben és még németül is megtanulunk :)
    9. Jó étvágyat.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aranygaluska

Focaccia - amit könnyen elkészíthetsz, és már aznap tálalhatsz :)

Sült túrótorta epercoulissal