Lasagne
Hozzávalók
- 130 g Parmezán, darabokban
Bolognai szósz
- 200 g Sárgarépa
- 200 g Zeller,
- 1 Vöröshagyma (kb. 60 g),
- 1 Fokhagyma szegfűszeg
- 50 g Olívaolaj
- 500 g Darált marha hús (vagy vegyes sertés-marha)
- 150 g vörösbor
- 1 darabolt paradicsom konzerv(400 g)
- 100 g paradicsompüré
- 2 teáskanál só
- 1 ¼ teáskanál fekete bors, őrölt
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál bazsalikom, szárított
- 2 db Babérlevél
Béchamel szósz és befejezés
- 650 g tej
- 50 g vaj,
- 60 g liszt
- ½ teáskanál só
- 2 csipet bors
- 2 csipet szerecsendió
- 250 g Lasagna lapok (kb. 12 lemez, 10 x 20 cm)
Elkészítés
- 1.Teygük a parmezánsajtot a keverőtálba, aprítsuk 10
másodpercig/10-es fokozaton , majd öntsük egy másik tálba.
Bolognai szósz
- 2. Tegyük a sárgarépát, zellert, hagymát, fokhagymát és olajat a keverőtálba, majd aprítsuk
6 másodpercig /5-ös sebességgel, és pirítsuk5 percig/120 °C-on/2. lépés. - 3. Adjuk hozzá a darált húst, óvatosan keverjük át egy spatulával, és pirítsuk 10 percig./
120°C/visszaforgató/1. fokozaton. - 4. Adjunk hozzá bort, paradicsomot, paradicsompürét, sót, borsot, cukrot, bazsalikomot és babérlevelet, egyszer keverjük össze a spatulával, helyezzük a pároló kosarat a keverőtál fedelére fröccsenésvédőként a mérőpohár helyett, és főzzük
15 percig/100°Cvisszaforgató/fakanál fokozaton. Keverjük össze újra a spatulával, ízesítsük ízlés szerint, távolítsuk el a babérleveleket. Öblítsük el a keverőtálat.
Béchamel szósz és befejezés
- 5. Adjunk hozzá tejet, vajat, lisztet, sót, borsot és szerecsendiót a keverőtálba, és melegítsük 9 percig/
100 °C/4. fokozaton. Ez idő alatt előmelegítjük a sütőt 200 ° C-ra, és kevés olajat teszünk a sütőedény aljára (20 x 25 x 6 cm). - 6. Tegyünk 80 g zúzott parmezánsajtot a keverőtálba, és keverjük
30 másodpercig/3. fokozaton - 7. Először adjunk hozzá egy vékony réteg bolognai mártást a sütőedényhez. Helyezzünk egy réteg lasagna lemezt, tegyünk rá másik vékony réteg bolognai mártást, majd béchamel mártást. Ismételje meg ezeket a rétegeket, amíg az összes összetevőt el nem fogy. Az utolsó rétegnek béchamel mártásnak kell lennie. Végül szórjuk rá a maradék zúzott parmezán sajtot.
- Süssük a lasagnát 30-35 percig (200 ° C), vegyük ki a sütőből, hagyjuk pihenni 5 percig, szeleteljük és tálaljukforrón
- Tipp az elkészítési folyamatban
- Mentsd el a Cookido felületen a könyvjelzők közé:
- Lasagna - Cookidoo® – a hivatalos Thermomix® receptportál
- Amennyiben a német nyelv gondot okoz, akkor kövesd a fenti lépéseket - viszont az elmentett lépések a Thermomixben segítenek a gyorsabb elkészítésben és még németül is megtanulunk :)
- Jó étvágyat.
- 1.Teygük a parmezánsajtot a keverőtálba, aprítsuk 10
Megjegyzések