Mandulás zselé gyümölcsös öntettel

 


Összetevők

  • 1 zselatin lap
  • ½ citrom, csak a héja, fehér részek nélkül
  • 90 g nyers nádcukor
  • 100 g mandula, hámozott
  • 300 g víz, plusz áztatáshoz
  • 100 g piros bogyós gyümölcs, vegyes (pl. eper, málna, ribizli)


Elkészítés

  1. Tegye a zselatint egy kerámia- vagy üvegtálba, és töltsön rá annyi vizet, hogy ellepje. Tegye félre 5 percre ázni.
  2. Tegye a keverőedénybe a citromhéjat és 50 g cukrot, és aprítsa 10 mp/fokozat 10. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatulával tolja le az edény aljára.
  3. Adja hozzá a mandulát, és aprítsa 10 mp/fokozat 10. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatulával tolja le az edény aljára.
  4. Adja hozzá a vizet, keverje 10 mp/fokozat 5, majd mixelje 30 mp/fokozat 10.
  5. Töltse le a felesleges vizet a zselatinlapról. Tegye a keverőedénybe a zselatint, és főzze 7 p/90°C/fokozat 3. Dobja el a vizet, amelyben a zselatint áztatta. Öntse a zselatinos keveréket a desszertes poharakba (lásd javaslatok), és tegye félre, hogy szobahőmérsékletre hűljön (kb. 10 perc). Ha kihűlt, tegye hűtőbe legalább 4 órára vagy egy éjszakára, hogy megdermedjen. Mossa el és szárítsa ki a keverőedényt.
  6. Tegye a keverőedénybe a bogyós gyümölcsöt, a maradék 40 g cukrot és 2 teáskanál citromlevet, és keverje * 30 mp/fokozat 5 -10, fokozatosan növelve a sebességet 5-ről 10-re. *
  7. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatulával tolja le az edény aljára, majd főzze 5 p/90°C/fokozat 2. Tegye félre hűlni (kb. 20 perc).
  8. Vegye ki a desszertet a hűtőből, töltse rá a kihűlt öntetet, és azonnal tálalja.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aranygaluska

Focaccia - amit könnyen elkészíthetsz, és már aznap tálalhatsz :)

Sült túrótorta epercoulissal