Madártej a'la Tündi

 




Összetevők

  • Madártej Alaphoz:
  • 1000 g  tej
  • 6 tojássárgája
  • 100 g cukor
  • 8 g (1 tasak) vaniliás cukor
  • 1 kanál étkezési keményítő
  • 1 kanál tejszín
  • Habhoz:
  • 30 g cukor
  • 6 tojásfehérje
  • 1 csipet só


Az elkészítés lépései

  1. Tegye a keverőedénybe:  1000 g  tej , 6 tojássárgája100 g cukor8 g (1 tasak) vaniliás cukor1 kanál étkezési keményítő , 1 kanál tejszín  a keverőedénybe majd 7 p/80°C/fokozat 4 -on készítse el.
  2. Mossa el és törölje szárazra a keverőedényt
  3. 30 g cukrot tegyen a keverőedénybe majd 10 mp/fokozat 10 on darálja le
  4. Tegye fel a lepkét!
  5. Öntsön 6 tojásfehérjét és 1 csipet sót a keverő tálba majd 6 p/70°C/fokozat 3.5 verje fel a habot
  6. Egy merőkanállal helyezze a habot a madártej alapra.
Videó is készült az elkészítéséról itt lehet megnézeni: Madártej

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aranygaluska

Focaccia - amit könnyen elkészíthetsz, és már aznap tálalhatsz :)

Sült túrótorta epercoulissal