Madártej a'la Tündi
Összetevők
- Madártej Alaphoz:
- 1000 g tej
- 6 tojássárgája
- 100 g cukor
- 8 g (1 tasak) vaniliás cukor
- 1 kanál étkezési keményítő
- 1 kanál tejszín
- Habhoz:
- 30 g cukor
- 6 tojásfehérje
- 1 csipet só
Az elkészítés lépései
- Tegye a keverőedénybe: 1000 g tej , 6 tojássárgája, 100 g cukor, 8 g (1 tasak) vaniliás cukor, 1 kanál étkezési keményítő , 1 kanál tejszín a keverőedénybe majd 7 p/80°C/fokozat 4 -on készítse el.
- Mossa el és törölje szárazra a keverőedényt
- 30 g cukrot tegyen a keverőedénybe majd 10 mp/fokozat 10 on darálja le
- Tegye fel a lepkét!
- Öntsön 6 tojásfehérjét és 1 csipet sót a keverő tálba majd 6 p/70°C/fokozat 3.5 verje fel a habot
- Egy merőkanállal helyezze a habot a madártej alapra.
Videó is készült az elkészítéséról itt lehet megnézeni: Madártej
Megjegyzések