Indiai vajas csirke


 


Indiai Vajas Csirke ebédre? IGEEEN! - ez volt az indiai főzőklub egyik kedvence 

👍🏻👍🏻👍🏻
HOZZÁVALÓK
• 500 g csirkemell, kockára vágva
(2-3 cm)
• 100 g tikka paszta
• 40 ghee
• 150 g vöröshagyma, negyedelt
• 20 g friss gyömbér, hámozott, kerek szeletekre vágva (2 mm)
• 10 g friss koriander, darabokra vágva
• 3 db szegfűszeg
• 2 friss zöld chili,
• 1 teáskanál finom tengeri só
• 2 teáskanál őrölt kömény
• 2 teáskanál őrölt koriander
• ½ teáskanál őrölt kurkuma
• 100 g víz
• 70 g paradicsompüré
• 500 g főzőtejszín
ELKÉSZÍTÉS

1. Helyezzen egy nagy tálat a keverőedény fedelére, majd mérje le a csirkét és a tikka pasztát. Keverje a csirkét és a tikka pasztát alaposan át, majd tegye félre.
2. Helyezze a ghee-t keverőtálba, és a mérőpohár helyett pároló kosárral melegítse fel 1perc / Varoma / 1-es fokozaton.
3. Adja hozzá a hagymát, gyömbért, friss koriandert, fokhagymát és chilit, majd aprítsa 10 mp/5 fokozaton. A spatula segítségével tolja le a keverőedény aljára a felcsapódott darabokat, majd tegye a mérőpohár helyére a pároló kosárat, dínsztleje 5perc/Varoma/2. fokozaton.
4. Adja hozzá a sót, köményt, őrölt koriandert és kurkumát, majd helyettesítse a mérőpoharat a pároló kosárral és pirítsa 3 percig / Varoma / 2-es fokozaton.
5. Adjon hozzá vizet, majd főzze tovább 5 percig / Vararoma / 1-es fokozaton. (a pároló kosár marad a tetején)
6. Adja hozzá a félretett pácolt csirkét, paradicsompürét és tejszínt, majd a mérőpohár helyett párolókosárral főzze 20 percig/100°C/ /fakanál . fokozaton.
Tálalja forrón rizzsel vagy indiai kenyérrel.
Jó étvágyat!
https://cookidoo.international/recipes/recipe/hu/r111530

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aranygaluska

Focaccia - amit könnyen elkészíthetsz, és már aznap tálalhatsz :)

Sült túrótorta epercoulissal