Lazac, párolt zöldségekkel, hollandi mártással

 Úgy vélem, ami egészséges, az lehet finom is. Nem vagyok nagy hal rajongó, a lazacot is csak ebben a formában vagyok hajlandó elfogyasztani. :) A Thermomix viszont olyan finomra párolja a zöldségeket, hogy élvezet minden falatja. És a színük pompás :) A hollandi mártást nem egyszerű készíteni, viszont itt csak minden hozzávalót az üstbe kell tenni és a gép elvégzi a nehezebb részt. 

Hát így készül el egy ebéd, ami a következőket tartalmazza: Sült lazac, párolt zöldségek és hollandi mártás


Hozzávalók 2 személyre: 300 g lazac, párolni való zöldségek, brokkoli, krumpli, répa, spárga, hollandi mártáshoz pedig 4 tojássárga, 150 g vaj, 10 g citromlé, 10 g víz, csipet só


Előszőr a párolni való zöldségeket készítem elő, megtisztítom, majd darabolom és a Varoma tálba helyezem el. 600 g vizet öntök a keverőedénybe, a Varomát a tetőre helyezem és 20 perc / Varoma /2 es fokozaton megpárolom (én roppanosan szeretem, lehet több ideig is párolni, amennyiben valaki puhán szereti fogyasztani)

Előmelegítem a sütőt 170 fokra.

A lazac bőréről lefilézem a halhúst, ketté vágom, hideg víz alatt átöblítem majd egy papírtörlővel szárazra törlöm. . Egy darab vajat serpenyőbe helyezek amikor bubórékok keletkeznek ráhelyezem a lazac darabokat. 1-1- percig sütöm mindkét oldalát egy kicsit meglocsolom még a vajjal és 7 percre 170 fokon a serpenyőt behelyezem a sütőbe (fontos, hogy a serpenyő + nyele hőálló legyen)

Amig készül, hozzá is fogok a hollandi mártásnak. A következőket teszem a keverőedénybe


A lazacunk 7 perc alatt szép finomra átsült, ezt helyezzük egy tányérra, mellé a párolt zöldségeket és öntsük nyakon hollandi mártással. 

Ígérem, ha egyszer elkészítitek, visszatérő recept marad a listán :)

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aranygaluska

Focaccia - amit könnyen elkészíthetsz, és már aznap tálalhatsz :)

Sült túrótorta epercoulissal