Lazac, párolt zöldségekkel, hollandi mártással
Hát így készül el egy ebéd, ami a következőket tartalmazza: Sült lazac, párolt zöldségek és hollandi mártás
Hozzávalók 2 személyre: 300 g lazac, párolni való zöldségek, brokkoli, krumpli, répa, spárga, hollandi mártáshoz pedig 4 tojássárga, 150 g vaj, 10 g citromlé, 10 g víz, csipet só
Előszőr a párolni való zöldségeket készítem elő, megtisztítom, majd darabolom és a Varoma tálba helyezem el. 600 g vizet öntök a keverőedénybe, a Varomát a tetőre helyezem és 20 perc / Varoma /2 es fokozaton megpárolom (én roppanosan szeretem, lehet több ideig is párolni, amennyiben valaki puhán szereti fogyasztani)
Előmelegítem a sütőt 170 fokra.
A lazac bőréről lefilézem a halhúst, ketté vágom, hideg víz alatt átöblítem majd egy papírtörlővel szárazra törlöm. . Egy darab vajat serpenyőbe helyezek amikor bubórékok keletkeznek ráhelyezem a lazac darabokat. 1-1- percig sütöm mindkét oldalát egy kicsit meglocsolom még a vajjal és 7 percre 170 fokon a serpenyőt behelyezem a sütőbe (fontos, hogy a serpenyő + nyele hőálló legyen)
Amig készül, hozzá is fogok a hollandi mártásnak. A következőket teszem a keverőedénybe
- 10 g víz, 10 - 20 g citromlé, ízlés szerint, 150 g sózatlan vaj, darabokra vágva, 4 Tojássárgája, 1 - 2 csipet só, ízlés szerint, 1 - 2 csipet őrölt fekete bors, ízlés szerint
- Válasszuk a Sűrítés programot és 10 perc alatt nagyon finom hollandi mártás készül
- Hollandaise szósz (TM6 - 2-4 személyre szolgál) - Cookidoo® – a hivatalos Thermomix® receptplatform
Megjegyzések