Sült csirke - Varomában
Sikerült finom tanyasi csirkét vásárolni így gondoltam kipróbálom a Varomás-s verziót! A végén a sütőben grill fokozaton egy néhány perc alatt aranybarna lett! Az eredmény fenomenális!!! Puha, ízletes, nincs kiszáradva a hús. Coleslaw salátával fogyasztottuk.
Recept: 1,8 – 2 kg csirkét hideg vízzel átmossuk és papírtörlővel szárazra töröljük.
1 kis citromot ketté vágunk, a csirke belsőjét átdörzsöljük vele és benne hagyjuk, majd kisebb hagymát megtisztítunk és a citrom mellé tesszük – lehet még zellerdarabot, petrezselyemgyökeret vagy tetszőlegesen bármilyen zöldséget a csirke belső részébe tenni.
A csirkelábakat átkötjük.
A pác elkészítéséhez tegyük a keverőedénybe a következőket:
30 g méz, 20 g olívaolaj, 1 TK fahéj, 1 TK paprika, 1 TK só és fél TK bors ot- állítsuk – 20 mp / 5 fokozat – ra.
Az elkészült páccal kenjük jól át a csirkét.
Tegyünk 1500 g forró vizet a keverőedénybe, majd helyezzük rá a VAROMA tálat, ebbe a lepkét, a csirkét pedig rá (ez azért jó, mert egy kicsit megemeli a csirkénket, így a pára szabad utat kap
) ra helyezzük a Varoma tetőt

Pároljuk: 70 perc /VAROMA / 2es fokozat
Ha kész – helyezzük át egy mélyebb edénybe (én a kacsasütő tetejét használtam) és grill fokozaton süssük egy néhány perc alatt aranybarnára (kb 10-15 perc – sütő függő)
Jó étvágyat.
Megjegyzések