Aszaltszilvás tepertőkrém
Hozzávalók:
- - 1 fej nagyobb lilahagyma (140 g)
- - 100 g aszalt szilva
- - 300 g sertés tepertő
- - 50 g vaj
- - 100 g tejföl
- - 40 g mustár
- - 1/2 TK só
- - 1/2 TK bors
Elkészítés
- 1. Tegyünk 1 fej nagyobb lilahagymát (140 g) a keverőedénybe és aprítsuk 3 mp/fokozat 5
- 2. Az edény faláról a spatula segítségével toljuk le a hagymát a keverőedény aljára.
- 3. Adjuk hozzá az 100 g aszalt szilvát és aprítsa 5 mp/fokozat 7
- 4. Adjuk hozzá a 300 g sertés tepertőt és darálja 10 mp/fokozat 7
- 5. Adjuk hozzá a 50 g vajat 100 g tejfölt 40 g mustárt 1/2 TK sót 1/2 borsot és krémesítsük 3 p/fokozat 6 on. Használjuk a spatulát a levegőbuborék elkerüléséhez.
- Tálaljuk lilahagymával.
Jó étvágyat!
Megjegyzések