Francia Hagymaleves & Croutes au Fromage - (parmezános kétszersült bagett szeletek) - Julia Child receptje szerint

 

Ez volt az első recept, amit elkészítettem Julia Child könyvéből. Be kell valljam, eddig sosem szerettem a hagyma levest. De ez elvarázsolt! Azért is mert nagyon egyszerű alapanyagok kellenek hozzá, és azért is mert az íze mennyei.

Hozzávalók:
- 680 g szeletelt hagyma
- 43 g vaj
- 1 EV olaj
- 1 TK só
- 1 mokkáskanál cukor
- 43 g liszt
- 1500 g alaplé
- 120 ml fehérbor
- 3 EK konyak
Továbbá:
- 2 bagett
- 100-150 g reszelt parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
1. Vékonyan szeljük fel a hagymát, majd tegyük az üstbe a vajjal és olajjal együtt. 15 perc/100 fok/ visszaforgató -2es fokozat
2. Tegyük a hagymára a sót és cukrot. Kavarjuk át a spatula segítségével. Jöhet újabb 40 perc /100 fok/visszaforgató- 1es fokozat
3. Szórjuk rá a lisztet. 3 perc / 100 fok / 2-es fokozat - visszaforgató
4. Addig felmelegítjük az alaplevet a tűzhelyen. Ráöntjük a forró alaplevet a hagymára, hozzáadjuk a bort és még fűszerezhetjük sóval borssal ízlés szerint. Tovább főzzük 40 percet / 100 fok/ visszaforgató 1-es fokozat
Amennyiben azonnal tálaljuk kövessük az 5ik lépést, ha másnap tálaljuk, akkor felmelegítés után következzen az 5ik lépés.
5. Tálalás előtt tegyük bele a forró levesbe a 3 EK konyakot.
A Croutes- hez szükség lesz 2 bagettre, amit felszeletelünk, mindkét oldalát megvajazzuk és megpíritjuk egy serpenyőben. Végén majd fokhagyma gerezddel átdörzsöljük. Közben előkészítünk egy tepsit, aljára sütőpapírt teszünk és ráhelyezzük az aranybarnára sült bagett szeleteket. Reszelt parmezánt kanalazunk mindegyik szeletke tetejére.és a sütőben grill funkción 3 perc alat rápiritjuk a sajtot. Tálaljuk a leves mellé.
Ahogy Julia Child is mondaná: Bon appetit!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aranygaluska

Focaccia - amit könnyen elkészíthetsz, és már aznap tálalhatsz :)

Sült túrótorta epercoulissal