Tiramisu a'la Tündi
Összetevők
- - 4 tojás
- - 10 evőkanál kristály cukor
- - 3 csomag vaniliás cukor
- - 2-3 kanál konyak aroma
- - 500 g mascaporne
- - 300 g feketekávé
- - 30-35 db babapiskóta
- - 1 Express Zselatin Fix
- - 20 g kakaópor (nem édesített)
Az elkészítés lépései
- Főzzünk 300 g feketekávét és tegyünk bele 7 evőkanál cukrot és 1 teáskanál konyak aromát. Keverjük, míg a cukor elolvad a kávéban.
- Válasszuk szét 4 tojássárgáját a fehérjétől. Helyezzük fel a pillangót, öntsük a tojásfehérjéket az üstbe majd 4 p/fokozat 4. Vegyük ki a pillangót, a tojásfehérje habot helyezzük át egy tálba és tegyük félre.
- Helyezzük fel újra a pillangót, majd tegyünk az üstbe 4 tojássárgát, 3 kanál kristálycukrot, 3 csomag vaniliás cukrot és 2 kanál konyak aromát. 3 p/fokozat 4
- Adjunk hozzá 500 g mascapornet és az Express Zselatin Fix-et 15 mp/fokozat 3
- Adjuk hozzá a tojásfehérje habot majd 20 mp/fokozat 2.5 Vegyük ki a pillangót.
- A piskóták egyik felét belemártjuk a kávéba, majd az előkészített tálba helyezzük. Rákenjük egyenletesen a krémet, majd újra kávés piskótát, újra krémet, mig elfogy. A tetejére azonban a krém kerül. Tetejére 20 g kakaóport szitálunk.
- Tálalásig 2 órát hűtőbe helyezzük,de előző nap is ellehet készíteni, legjobb ha egy éjszakát áll a hűtőben.
- Jó étvágyat
Megjegyzések