Joghurtos sütemény
Hozzávalók
A tésztához:
- 150 g Rama margarin
- reszelt citromhéj
- egy kevés só
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 250 g finomliszt
- 100 g kristálycukor
- 4 db tojássárgája
- 150 g kristálycukor
- 1 csomag vanillincukor
- 5 evőkanál liszt
- 150 g tejföl
- 600 g natúr joghurt
- 4 db tojásfehérje
Elkészítés
1.A tésztához való hozzávalókat tegyük a Thermomix keverőedénybe.
20 másodperc / 6os fokozat. Tegyük a tésztát egy lisztezett gyúrólapra, gyúrjuk gomolyaggá, majd egy fóliába tekerve 30 percre hűtőbe tesszük pihenni. Az üstöt kimossuk
2. Ha letelt a 30 perc a tésztát ketté vágjuk. A tészta egyik felét újabb gomolyagba gyúrjuk és egy pakfóliában fagyasztóba tesszük. Másik felét 1 cm vastagra nyújtjuk sütőpapírral kibélelt tepsire. (ajánlott kapcsos formát használni) Használatig helyezzük a hűtóbe.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
4. Felhelyezzük a pillangót, és a 4 tojásfehérjét felverjük 4 perc / 4-es fokozat. Vegyük ki a pillangót. Öntsük át egy nagyobb tálba. Nem mossuk el a keverőendényt - folytatjuk az 5ös lépéssel.
5. Összekeverjük a joghurtot, cukrot, tejfölt, lisztet és vaníliás cukrot 20 másodperc 4 es fokozaton, majd ráöntjük a tojásfehérjére és egy spatula segítségével összekeverjük a joghurtot a tojásfehérje habbal. Elővesszük a hűtőből a kinyújtott tésztánkat.
5. Összekeverjük a joghurtot, cukrot, tejfölt, lisztet és vaníliás cukrot 20 másodperc 4 es fokozaton, majd ráöntjük a tojásfehérjére és egy spatula segítségével összekeverjük a joghurtot a tojásfehérje habbal. Elővesszük a hűtőből a kinyújtott tésztánkat.
A krémet a tésztára öntjük, elővesszük a fagyasztóból a tészta másik felét és ráreszeljük nagy lyukú reszelőn a krém tetejére.
6. Előmelegített sütőben 35 percig sütjük 180 °C fokon. Megszórjuk porcukorral és melegen vagy hidegen tálaljuk
Készíthetjük kerek torta formában, vagy szögletesben, ez utobbit süteményszeletként tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések