Joghurtos sütemény





Hozzávalók

 

A tésztához:
  • 150 g Rama margarin
  • reszelt citromhéj
  • egy kevés só
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 250 g finomliszt
  • 100 g kristálycukor
  • 4 db tojássárgája
A töltelékhez: 
  • 150 g kristálycukor
  • 1 csomag vanillincukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 150 g tejföl 
  • 600 g natúr joghurt 
  • 4 db tojásfehérje


Elkészítés

1.A tésztához való hozzávalókat tegyük a Thermomix keverőedénybe.
20 másodperc / 6os fokozat. Tegyük a tésztát egy lisztezett gyúrólapra, gyúrjuk gomolyaggá, majd egy fóliába tekerve 30 percre hűtőbe tesszük pihenni. Az üstöt kimossuk
2. Ha letelt a 30 perc a tésztát ketté vágjuk. A tészta egyik felét  újabb gomolyagba gyúrjuk és egy pakfóliában fagyasztóba tesszük. Másik felét 1 cm vastagra nyújtjuk sütőpapírral kibélelt tepsire. (ajánlott kapcsos formát használni) Használatig helyezzük a hűtóbe.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
4. Felhelyezzük a pillangót, és a 4 tojásfehérjét felverjük 4 perc / 4-es fokozat. Vegyük ki a pillangót. Öntsük át egy nagyobb tálba. Nem mossuk el a keverőendényt - folytatjuk az 5ös lépéssel.  
5. Összekeverjük a joghurtot, cukrot, tejfölt, lisztet és vaníliás cukrot 20 másodperc 4 es fokozaton, majd ráöntjük a tojásfehérjére és egy spatula segítségével összekeverjük a joghurtot a tojásfehérje habbal. Elővesszük a hűtőből a kinyújtott tésztánkat. 
A krémet a tésztára öntjük, elővesszük a fagyasztóból a tészta másik felét és ráreszeljük nagy lyukú reszelőn a krém tetejére.
6. Előmelegített sütőben 35 percig sütjük 180 °C fokon. Megszórjuk porcukorral és melegen vagy hidegen tálaljuk

Készíthetjük kerek torta formában, vagy szögletesben, ez utobbit süteményszeletként tálalhatjuk. 


Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aranygaluska

Focaccia - amit könnyen elkészíthetsz, és már aznap tálalhatsz :)

Sült túrótorta epercoulissal