Sült túrótorta epercoulissal
Tészta Alap
- 65 g vaj (lágy, de nem olvasztott)
- 15 g cukor
- 1 tojás
- 100 g liszt
- mokkáskanál sütőpor
Túrótöltelék
- fél citrom reszelt héja
- 125 g fehér cukor
- 500 g tehéntúró, (én Spáros terméket használtam)
- 3 tojás sárgája
- 40 g kukorica keményítő
- 350 g tejszín (30%)
- 20 g citromlé
- 60 g szőlőmagolaj
- 1 csipet só
Elkészítés
Tészta alap:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Egy 20 cm kapcsos tortaforma alját béleljünk ki sütőpapírral.
- Tegyük a vajat, cukrot, tojást,
lisztet, sütőport a keverőedénybe és keverjük 5 mp/ 6 fokozaton.
A spatula segítségével a tésztát
tegyük az előkészített sütőformába és egyeneltesen osszlassuk szét egy vizes
kanál segítsével. Tegyük félre.
Túrótöltelék:
- Hámozzunk egy fél citromot majd tegyük a keverőedénybe a
citromhéjat és a cukrot majd daráljuk 20 mp/ 9es fokozaton
- Adjuk hozzá a tehéntúrót,
tojássárgákat, kukoricakeményítőt, tejszínt, citromlevet és szőlőmagolajat
majd keverjük össze 3 perc / 6 fokozaton
Öntsük rá a túrótölteléket a tésztalapra és süssük előmelegített sütőbe 50 percig 180 fokon vagy amíg szép aranybarna lesz. (Ajánlom, lentről a második rácson sütni, így a teteje nem ég meg.)
Hagyjuk kihűlni.
Epercouliss:
- 500 g fagyasztott eper,
- 60 g kristálycukor
Az eper
felét a cukorral a keverőedénybe tesszük, 3 másodperc / 6os fokozaton
ledaráljuk, majd 5 perc 100 fok 1,5 fokozaton megfőzzük. Hozzáadjuk a
maradék epret és 3 mp / 4 fokozaton hozzádaráljuk. Kész az epercouliss.
(Gyümölcsmártás)
Amennyiben
túl nagyon az eperdarabok, érdemes késsel ketté vágni.
Jó
étvágyat
Megjegyzések