Sült túrótorta epercoulissal



Sült túrótorta? Ki hallott még ilyet? Hát el kell mondanom, nagyon finom!

Tészta Alap

  • 65 g vaj (lágy, de nem olvasztott)
  • 15 g cukor
  • 1 tojás
  • 100 g liszt 
  • mokkáskanál sütőpor

Túrótöltelék 

  • fél citrom reszelt héja
  • 125 g fehér cukor
  • 500 g tehéntúró, (én Spáros terméket használtam)
  • 3 tojás sárgája
  • 40 g kukorica keményítő
  • 350 g tejszín (30%)
  • 20 g citromlé 
  • 60 g szőlőmagolaj
  • 1 csipet só


Elkészítés

Tészta alap:

- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy 20 cm kapcsos tortaforma alját béleljünk ki sütőpapírral.

- Tegyük a vajat, cukrot, tojást, lisztet, sütőport a keverőedénybe és keverjük 5 mp/ 6 fokozaton.

A spatula segítségével a tésztát tegyük az előkészített sütőformába és egyeneltesen osszlassuk szét egy vizes kanál segítsével. Tegyük félre.

Túrótöltelék:

- Hámozzunk egy fél citromot  majd tegyük a keverőedénybe a citromhéjat és a cukrot majd daráljuk 20 mp/ 9es fokozaton

- Adjuk hozzá a tehéntúrót, tojássárgákat, kukoricakeményítőt, tejszínt, citromlevet és szőlőmagolajat majd  keverjük össze 3 perc / 6 fokozaton

Öntsük rá a túrótölteléket a tésztalapra és süssük előmelegített sütőbe 50 percig 180 fokon vagy amíg szép aranybarna lesz. (Ajánlom, lentről a második rácson sütni, így a teteje nem ég meg.)

Hagyjuk kihűlni. 


Epercouliss: 

- 500 g fagyasztott eper, 

- 60 g kristálycukor

Az eper felét a cukorral a keverőedénybe tesszük, 3 másodperc / 6os fokozaton ledaráljuk, majd 5 perc 100 fok 1,5 fokozaton megfőzzük. Hozzáadjuk a maradék epret és 3 mp / 4 fokozaton hozzádaráljuk. Kész az epercouliss. (Gyümölcsmártás)

Amennyiben túl nagyon az eperdarabok, érdemes késsel ketté vágni.

Jó étvágyat



 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aranygaluska

Focaccia - amit könnyen elkészíthetsz, és már aznap tálalhatsz :)